Dranken

BIER VAN DE MAAND DECEMBER

STOUTEN BLACKIE

EIGENWIJZE STOUT MET LEKKIES

BELGISCHE STOUT met OUDENAARDS STREEKPRODUCT
EEN GITZWART OUDENAARDS SPECIAALBIER
MET COMPLEXE MOUT- EN KARAMELAROMA’S

Iedereen verwent zichzelf wel graag eens…
Snoepje of donker chocolaatje in je mond en genieten.

Vanuit zo’n genietmomentje is STOUTEN BLACKIE ontstaan. Intens genieten van karamel, sterk gebrande mouten, toetsen van chocolade, koffie en kandij, zonder zoet te smaken.
Stevig bitter zelfs.
Een eigenwijze atypische zwarte stout aan de basis, waarbij de klassieke suikers werden vervangen door de Oudenaardse streekspecialiteit “Lekkies” (https://www.streekproduct.be/producten/lekkies).
Lekkies zijn ambachtelijke suikersnoepen, behorende tot de groep van de “babelutten”, die al ruim 200 jaar in Oudenaardse bedevaartsoord “Kerzelare” worden geproduceerd en verkocht.
Het is een lichtbruine snoep waarbij de verschillende suikers, kandij- en karamelaroma’s de bovenhand hebben.
Het overgrote deel van de suikers wordt door de gist omgezet in alcohol, waardoor het bier zelf niet zoet blijft. De karamel- en kandijsmaken uit de snoep zorgen voor een gevarieerde aanvulling op de verschillende moutaroma’s uit het bier.
Het degustatiebier van 6,5 % Alc.Vol. heeft een complexe aanzet van donker gebrande en geroosterde gerst-, tarwe- en roggemouten. De kandij en karamel aroma’s volgen snel, waarna het bier mooi droog en uitgesproken bitter eindigd.
Een perfect geniet moment in de vorm van 33 cl.